Пушенето раздели патриотите. Зам.-председателят на ВМРО Искрен Веселинов е против идеята на Валери Симеонов относно връщане на пушенето в заведенията. "Да отмениш забраната за пушене в заведенията е проява на стокхолмски синдром", пише Веселинов в профила си във Фейсбук.

"Приятели, чувствам, че ще бъда намразен от половината от вас (става дума за пушещата половина), но сърце мъжко не трае да се изохкам и аз по темата. Доста години вече присъствам на спорове, а и участвам в тях, между двама от лидерите на Обединени патриоти - Краси Каракачанов и Валери Симеонов на тема тютюнопушене", разкрива патриотът.

"Досега винаги, макар и в разрез с единоначалието във ВМРО, съм подкрепял Валери, че за браната на тютюнопушенето трябва да се спазва, а уважаемите иначе пушачи да не се приемат за природно явление, с което сме длъжни да се съобразяваме", споделя Искрен Веселинов. Това, че някъде някой нарушава правилата, не е причина тези правила да бъдат отменяни, убеден е той.

"Това е все едно да поискаме да се разреши официално употребата на алкохол при шофиране, защото има някакъв процент от хора, които си позволяват да шофират пили. Да се поддаваш на натиск, оказван от пушачите, които на практика ти вредят, е равносилно на това да се припознаеш с хората, които са те отвлекли", смята Веселинов.

За това лято Симеонов се кани да върне пушачите в заведенията

За това лято Симеонов се кани да върне пушачите в заведенията

Законът и без това не се спазвал. Масово се пушело и в парламента

"Сега заставам в опозиция и на Валери Симеонов, но пък с позиция. Поне не съм сам. Говорих и с други колеги от ВМРО. Дори пушачите са против новото легитимиране на този вреден навик. Така че дебатът предстои", коментира патриотът.

анкета

Да се върне ли пушенето в заведенията?

Виж резултати

Да, без ограничения 10.1%

Категорично против 47.8%

Само в отделени за целта зали 18.9%

Да се разделят заведенията на две групи 7.6%

Напротив, да се забрани и на улицата 15.6%