Страната ни няма да тръгне напред, докато няма общи приоритети и обединение пред самите политически партии. За това след среща на работодателските организации с БСП и ДПС социологът Кънчо Стойчев заяви, че се надява примерът от срещите с двете политически партии да бъде последван от останалите партии.

Ключов е въпросът как се харчат българските пари, изтъкна Стойчев и допълни, че парите ни не се харчат ефективно. Нека имаме различни партии и работодателски организации, но всички живеем в една държава и приоритетите на държавата трябва да бъдат общи, настоя Стойчев.

За трайно законодателство говориха Нинова и АОБР

За трайно законодателство говориха Нинова и АОБР

Лидерът на БСП доволна от качеството на листите на партията

Крайно време е управляващи и опозиция да акумулират заедно нещата като седнат на една маса, за да можем да имаме успех, настоя социологът. Днешният разговор с БСП бележи висока степен на съвпадения на оценките, които даваме на бизнес средата, на безумната административна тежест и за нуждата от електронно правителство. Въпросът е как всичко да започне да се случва от пети април нататък, запита Кънчо Стойчев.

Който и да управлява след изборите, няма да приемем национални цели, които се вмъкват в 1-2 или 3% ръст. По-малък ръст ни обрича на изоставане, посочи Стойчев. Без да се оправи бизнес средата и бавенето, ние не можем да мръднем напред. Ние живеем в тотално абсурдна бизнес среда, каза още Стойчев и добави, че административната тежест е несъразмерна,

По време на срещите си с БСП и ДПС от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) поставили наболели въпроси върху сектор "Енергетика".