Ние тръгваме напълно готови в кампанията за изборите. В това увери лидерът на БСП Корнелия Нинова. Коментарът си тя направи, след като БСП проведе среща с Асоциацията на работодателските организации в България. Нинова не пожела да коментира бавенето на обявяването на листите от страна на другите политически партии и изоставането им спрямо червените.

Листите на "червените" стават богати, с капацитет от хора, които имат политически опит и експертиза, както и съчетание между опитност и младост.

Още тази седмица БСП ще представи и платформата си за парламентарните избори и ще бъдат готови с пълните си листи.

Работодателите не се задоволяват с икономически ръст от 2-3%

Работодателите не се задоволяват с икономически ръст от 2-3%

Парите ни не се харчат ефективно

Има добро съчетание в листите на социалистите и добро подреждане в областните съвети с известни лекари и професионалисти в областта на медицината, на техническите науки.

БСП са готови и с разумна програма за парламентарните избори, с конкретен план за развитие на икономиката и с акцент българско и родно производство, обяви Нинова. По думите й разговорите с представителите на работодателите са изключително важни, защото за да има средства за социална политика, здравеопазване и образование, трябва да има развита икономика.

Социалистите използвали срещата с работодателските организации, за да чуят приоритети, но и да представят предизборната платформа. Ако спечелят изборите, БСП биха започнали първо с изчистване на лобисткото законодателството, както и със съставяне на експертен съвет и екип в парламента с ангажимент за трайно законодателство. Между първо и второ четене се правят недопустими предложения, посочи Нинова.

"Законодателството е в основата на правене на бизнес", категорична бе тя и настоя за спиране на рекета върху малкия и среден бизнес. 780 000 семейства с деца ще плащат по-ниски данъци. 120 000 българи биха плащали по-висок данък от това, което ние предлагаме, отчете Нинова.

Втората цел пред "червените" е електронното правителство. Третият проблем са кадрите, като трябва да бъдат обвързвани образованието и нуждата на икономиката. Последният проблем пред БСП, който трябва да се промени, е финансиране и данъчна политика, като преустройство на ББР за малки и средни фирми.

Трябва да се заложи принцип и който да управлява страната, да се прилага, а не само един министър-председател да обикаля и да обещава пари, заяви Нинова.

АИКБ и КНСБ предлагат промени за компенсиране на работодатели и работници в кризисни ситуации

АИКБ и КНСБ предлагат промени за компенсиране на работодатели и работници в кризисни ситуации

С промените се цели в такива случаи да бъдат подпомогнати директно от държавния бюджет