Левицата и работодателите не се разбраха. Бизнесът се срещна с червените в търсене на подкрепа за премахване на клас прослужено време. "Не постигнахме съгласие", обобщи Драгомир Стойнев.

Работодателите са искали и подкрепата на БСП за премахването на минималните осигурителни прагове. Не считаме, че на този етап това са най-важните теми в обществото, отсече той.

Протестът на КНСБ иска поне 100 лв. върху заплатата

Протестът на КНСБ иска поне 100 лв. върху заплатата

За да върнем българите обратно в България

Трябва да се говори за реформи, които да доведат до устойчив икономически растеж и за политика, която да води до увеличение на доходите на работниците, смята социалистът.

Според левицата социалният диалог трябва да бъде възстановен и правителството да си влезе в ролята, а не да взема страната единствено на синдикатите. Правителството не може да се държи като наблюдател, критикува Стойнев.

Увеличават минималните осигурителни доходи с 3,9% от 2018 г

Увеличават минималните осигурителни доходи с 3,9% от 2018 г

Спорната точка за премахването на клас прослужено време беше отложена

Червените смятат, че правителството го е страх от протести. "Работодателските организации не можаха да отговорят на питането ни защо след като заплатите в България са най-ниски в Европа, а данък печалба е по-нисък, то те не са конкурентнооспособни", включи се и съпартиецът му Румен Гечев.

Най-конкурентните икономики по света са тези с високи доходи. Трябва да видим как да направим българската икономика конкурентноспособна, доходите да растат, а не да ги замразяваме и да търсим псевдоконкурентноспособност, убеден е социалистът.