Протест на КНСБ под мотото "Доходи, права, достойнство" събра хиляди работници от цялата страна. Протестът съвпада с Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС), на който ще се обсъжда Бюджет 2018.

КНСБ: Минимум 700 лв. заплата за работещи висшисти

КНСБ: Минимум 700 лв. заплата за работещи висшисти

Синдикатите искат 800 лв. минимална заплата до 2022 година

Протестиращите са закачили по дрехите си стикери "Аз не съм търтей" и носят плакати с надпис "Работеща България иска по- високи заплати".

Начело на шествието са здравните работниците с плакати "Искаме реформа, но не на парче".

От КНСБ настояват за по-високи заплати в частния и държавния сектор, както и да се запази клас "прослужено време". Синдикатът иска поне по 100 лв. отгоре върху заплатата на работниците, както и 700 лв. начална заплата за всеки висшист и необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата.

Снимка 320253

Източник: БГНЕС

С шествие КНСБ напомнят за по-високи заплати

С шествие КНСБ напомнят за по-високи заплати

Пазят протеста от политическо оцветяване

Президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че българите искат по-високи заплати и вече има известна чуваемост, но увеличенията трябва да продължат и да покрият всички сектори.

"Всеки един да получи поне по 100 лв. увеличение на заплатата си тази година, независимо дали работи в училище, в болница, в администрацията, дали е миньор или продавач в магазина. Това казват хората днес, за това са и тук", обясни президентът на синдиката.

Той беше категоричен, че не бива да се пипат никакви социални придобивки, в това число и заплащането на болничните. По думите му заради отнемането на такива права няколко милиона българи ги няма в държавата.
"За мен това е най-важният въпрос, как с увеличението на доходите да върнем българите обратно в България", заяви още Димитров.

Почти 1 млн. българи са напуснали страната за 17 години, отчитат от КНСБ

Почти 1 млн. българи са напуснали страната за 17 години, отчитат от КНСБ

Образованието струва пари и то трябва да се цени, ясен Пламен Димитров

Президентът на КНСБ увери, че нямат политически искания и ако исканията им не бъдат чути, натискът ще продължи по сектори.

Снимка 320250

Източник: БГНЕС