Минималните осигурителни доходи за различните професии се увеличават с 3,9% от 2018 г., съобщи социалният министър Бисер Петков след заседанието на Съвета за тристранно сътрудничество.
Увеличението ще бъде направено и пред Надзорния съвет на Националният осигурителен институт, за да може да бъде включено в проектобюджета за 2018 г.

Васил Велев от Асоциацията на индустриалният капитал отново заяви, че от минималните осигурителни прагове имало само вреди. Велев беше категоричен, че има проблем с осигуряването на работници за работния процес, а не с минималните осигурителни доходи, които трябва да отпаднат и настоя за отмяната им.

Президентът на КНСБ Пламен Димитров приветства увеличаването на минималните осигурителни доходи, като заяви, че е очаквал да се вдигнат с повече. Според него това ще даде импулс на изсветляването на бизнеса.

Синдикати и работодатели се карат дали "клас прослужено време" е противоконституционен

Синдикати и работодатели се карат дали "клас прослужено време" е противоконституционен

Младите хора не били дискриминирани на пазара на труда според КНСБ

Вицепремиерът Валери Симеонов припомни, че след три дни (1 октомври) минималната пенсия става 200 лв и се пошегува, че това трябва да се изведе като новина.

Обсъждането на спорната точка за премахването на клас прослужено време беше отложена, защото не е разгледана в работните групи.

"Сивата" икономика расте, откакто сме в ЕС

"Сивата" икономика расте, откакто сме в ЕС

Според БСК данъчната администрация не може да се справи с това явление

Припомняме, тази сутрин от БСК излязоха с доклад за дела на сивата икономика в България с основен извод, че той нараства за периода от 2007-2016г., като най-съществен ръст се наблюдава 2010-2011г..

Според БСК това е свързано преди всичко с неадекватната данъчно-осигурителна политика и невъзможността на данъчната администрация да се справи с това явление.