Работодателите подкрепят позицията на правителството да подаде документи до края на април за членство в еврозоната. Това се казва в декларация на национално представените организации на работодателите.

Те припомнят, че многократно са подкрепяли идеята за бързо присъединяване към ERM II и, впоследствие - към Еврозоната и дават пример със становище от декември 2017 г. на ИСС.

Не трябваше да се огъвам за Еврозоната, съжалява сега Борисов
Обновена

Не трябваше да се огъвам за Еврозоната, съжалява сега Борисов

Имаме да изпълним само едно условие, ще го направим незабавно

Според тях: "ускоряването на подготовката и осигуряването на външнополитическа подкрепа за присъединяване на Р България към еврозоната придобива значението на непосредствена национална цел и задача на външната и икономическата политика с най-висок приоритет, на един от основните фактори за радикална промяна на инвестиционната среда.".

Работодателите изразяват категорична подкрепа за всички необходими стъпки в изпълнение на договорените предварителни ангажименти и иницииране на процедурите за присъединяване на България към механизма на обменните курсове (ERM ІІ) до края на месец април 2020 г.

Еврозоната ще ни донесе само ползи, убедени от СДС

Еврозоната ще ни донесе само ползи, убедени от СДС

Това ще бъдe събитие, съизмеримо с приемането ни в НАТО и ЕС, смятат от партията

Според тях с кандидатстването ще бъде ускорена пълната интеграция на България към ЕС, ще бъде улеснен изходът от рецесията, предизвикана от глобалното разпространение на COVID 19. Присъединяването ни към еврозоната ще отключи действието на многобройни позитивни фактори за икономическото и социално развитие в дългосрочен план, смятат от представителните работодателски организации.

Горанов: Една стъпка ни дели от чакалнята на еврозоната

Горанов: Една стъпка ни дели от чакалнята на еврозоната

Продължаваме по предварително одобрения план