"Отстраняването на Цветанов по време на предизборната кампания беше много силен ход на Бойко Борисов. Без този ход нямаше да спечели изборите.".

Това заяви новоизбраният евродепутат от "Демократична България" Радан Кънев пред bTV. Оттук нататък дали Борисов има волята и смелостта да промени това, което в очите на хората, бе моделът на Цветанов - пълното срастването на бизнес, администрация и политика в една партия, не мога да кажа", каза Кънев.

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ
Обновена

Цветанов се оттегля от ръководството на ГЕРБ

Оставката вече е приета от Бойко Борисов

"Цветанов беше много силен шеф на парламентарна група, но не за добро", заяви Кънев. Според него Цветанов е реплика на модела Доган в ГЕРБ, което е създало протестна вълна срещу ГЕРБ. "Неучастието на изборите беше протестно", смята политикът.

Той обяви, че остава евродепутат от Европейската народна партия и са изпратили официални писма и до ръководството на групата в европарламента и до самата партия, че ДСБ излъчва депутат от ЕНП.

След представянето си на евровота от "Демократична България" вече мислят за местните избори. "Те са мажоритарни, но само консолидирани политически сили печелят", заяви Кънев.