На официалната церемония в Гербовата зала на президентската институция държавният глава Румен Радев отличи с Почетния знак на президента дейци на българската военна авиация.

Генерал (о.з.) Михо Михов бе отличен за приноса си към развитието на Военновъздушните сили (ВВС) и укрепването на отбранителните способности на Република България, както и по случай навършените от него 75 години. За приноса си към развитието на българската военна авиация и по случай 75-ата си годишнина с Почетния знак на президента бе удостоен и полковник (о.з.) Владимир Пампоров.

Румен Радев доволен, че нарастват способностите на ВВС с военните лекари

Румен Радев доволен, че нарастват способностите на ВВС с военните лекари

Президентът участва в церемония по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от специалността

В словото си Радев заяви, че за него е огромно удоволствие да отличи с Почетния знак на президента летци, командири и общественици за техния достоен и професионален път и значителен принос за развитието на ВВС и укрепване на страната. Вие не само ръководихте, командвахте, учихте и напътствахте бъдещите командири за отговорност, професионализъм и чист в дух на родолюбие и патриотизъм, обърна се Радев към наградените. Вие извървяхте с чест целия професионален път от летец до най-високата позиция - началник на генералния щаб на българската армия, добави държавният глава.

Катастрофата на „Граф Игнатиево“ - неправилна оценка на височината на L39 при малък полет

Катастрофата на „Граф Игнатиево“ - неправилна оценка на височината на L39 при малък полет

Разследването за тежката авиокатастрофа се е провело в 4 направления

"Без колебания мога да заявя, че чрез интелект, слово и харизма променихте представата на обществото за професията на летеца и офицера", каза Радев.

От името на наградените генерал Михо Михов заяви, че без авиация няма нация. Той благодари на държавния глава за високия и почетен знак на президента.