Президентът Румен Радев отстъпи стола си на държавен глава на обикновените хора. Това стана в деня на отворените врати, в който участва и президентската институция.

Нещо повече, той подкани първите дошли да се снимат в стола на президента. "Ако някой иска, може да седне и на моя стол", призова Радев.

Той влезе в ролята на екскурзовод за гражданите и им открехна тайните на сградата, където се помещава администрацията на държавния глава. Той обясни, че в Гербовата зала на президентството се посрещат държавни глави и делегации.

"Днес в залата са гостите на най-високо ниво - българските граждани", отчете българският президент.

Радев отбеляза, че сред ранобудните има и деца и напомни, че вече започва учебната година. Чакате с нетърпение училището, поздрави той малчуганите.

Много се радвам днес, защото най-високото ниво сте вие, българските граждани, приветства държавният глава посетителите и отвори вратите на личното си работно пространство.

Посетителите до следобед ще могат да разгледат и кабинета на вицепрезидента Илияна Йотова, Огледалната зала, Залата за пресконференции и Президентската библиотека.