Президентът Румен Радев направи обръщение към нацията в навечерието на изборите в неделя - на 14 ноември.

"Уважаеми сънародници, в неделя предстои гласуване за Народно събрание, президент и вицепрезидент. Това е третият вот за годината, изборите през април и юли оставиха България без редовно правителство, а пред страната стоят неотложни задачи, които изискват законодателни решения, сред тях и бюджетът, каза той.

Всеки ден без работещ парламент е натрупване на проблеми, които НС трябва да решава и от които вече страдаме и днес, заяви президентът.

Румен Радев анализира, че последните два състава на НС са живели кратко, но са били етапи от пътя, който ще ни изведе от кризата. "В тях се чуха важни идеи, истини, които допринесоха за възстановяване на демократичния дебат, посочи той.

В неделя предстои да се изберат депутати, президент и вицепрезидент, но и да определим какво бъдеще искаме да имаме, да надмогнем егоистичните заблуди и спасяването по единично, затова всеки един глас - на младия и възрастния, на бедния и богатия, на образования и необразования, ще окажат влияние в определянето на нашата обща съдба, каза Радев.

"Нека всеки даде своя осъзнат глас, мнозина не гласуват от страх да не бъдат излъгани, но изборите са обратното - възможност да санкционирате лъжата и онези, които бъркат в джоба ви, да посочите хората, които ще променят моралния облик и да посочите посока за развитие на България. На изборите гражданинът е арбитърът - възползвайте се от тази възможност. Колкото повече българи кажат думата си, ще има устойчиви институции, по-слаба мафия, която разчита на обществената апатия. Нека всеки, който милее за страната, както тук, така и извън нея - да даде своя глас - в неделя, 14 ноември", призова държавният глава.