Държавният глава Румен Радев участва по покана на президента на Френската република Еманюел Макрон в церемонията по повод отбелязването на 100 години от сключване на примирието, с което се слагат край на бойните действия през Първата световна война.

Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента Еманюел Макрон и съпругата му Бриджит Макрон в Елисейския дворец. По-късно през деня българският държавен глава участва и в Парижкия форум за мир - инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряването на управлението.

При посещение на музей д'Орсе и Радев е разговарял с президента на САЩ Доналд Тръмп.

В събитието в Париж участват ръководители на международни организации и държавни и правителствени ръководители от десетки държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антонио Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одри Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Руската федерация Владимир Путин, канцлерът на Федерална република Германия Ангела Меркел и много други.

Макрон призова за отхвърляне на национализма в речта си за Първата световна война
Обновена

Макрон призова за отхвърляне на национализма в речта си за Първата световна война

Сред 70-те лидери присъстващи на събитието са Тръмп, Путин, Меркел, Ердоган, Нетаняху