Очаквахме тази оставка, защото това бе логична следваща стъпка след всичко, което се случва."

Това заяви Йордан Цонев, заместик -председател на ДПС в предаването"На четири очи" по Нова телевизия часове след обявената оставка от вътрешния министър румен Петков.

Той допълни, че Петков е заявил отдавна, че ще поеме своята политическа отговорност и според него това няма нищо общо с поведението на НДСВ по време на гласуването на вота на недоверие.

"Спечелихме вота, защото се държахме конструктивно", подчерта Цонев.

Той  заяви, че не са коментирали очакваната оставка, тъй като и ДПС и БСП са приели ситуацията с МВР като действителна криза, която трябва преди всичко да се анализира, а не като медиен шум или като акция на опозициата.

Промените в кабинета ще са много радикални", категоричен е Цонев и допълни, че промените ще приключат до Великден (Възкресението Христово тази година се почита на 27 април, бел.ред.).

Той заяви още, че партньорите в коалицията продължават да се отнасят към НДСВ със същата добронамереност, тъй като те са полезна партия.
Забележката към тях обаче е, че проблемите би трябвало да се обсъдят първо в рамките на коалицията.

Припомняме, вчера премиерът Станишев анонсира, че още през следващата седмица започват консултациите за промени в кабинета.