Аз съм представителят на България в Надзорния съвет на Европейската централна банка и специално за мен е абсолютно изключено дори да се коментира възможна опция за поемане на функцията на министър-председател. Това заяви подуправителят на БНБ Радослав Миленков, цитиран от БНТ.

Той направи изявлението си след срещата с държавния глава в продължение на конституционната процедура по назначаване на служебно правителство.

Миленков посочи, че разговорите му с президента винаги протичат по един и същ начин.

Димитър Радев против въвличането на БНБ в политическия процес

Димитър Радев против въвличането на БНБ в политическия процес

Политиците не трябвало да правят опити да тестват устойчивостта на банковия сектор

"Аз детайлно му обясних, че освен функциите в БНБ като подуправител, аз съм член и на Надзорния съвет на Европейската централна банка, и на Надзорния съвет на Европейския банков орган, с произтичащи ограничения. Единствената нова разлика сега е, че в момента ръководя управление "Емисионно" като допълнение в управление "Банков надзор", поясни той.

По негови думи дори не се е стигнало до директен въпрос дали може да стане служебен премиер, тъй като ситуацията както за него, така и за президента, а също и за обществото е ясна - има ограничения, които не позволяват той да оглави подобен пост.

Миленков отказа да дава оценки на колегата си Петър Чобанов, който изрази готовност да заеме поста на служебен премиер.

Припомняме, по-рано днес на среща на "Дондуков" 2 пристигна и досегашният служебен премиер Димитър Главчев, а след него влезе и гуверньорът на БНБ Димитър Радев. Той бе категоричен, че БНБ не трябва да бъде въвличана в политическия процес.

Има ли Румен Радев все пак избор от домовата книга?

Има ли Румен Радев все пак избор от домовата книга?

От ГЕРБ и ДПС не са коментирали ситуацията след отказа от указ