Не подозирам, че член на кабинета, било то премиер или който и да било друг, ще стигне дотам, за да се вдигнат червени картони. По-скоро ще има приятелски диалог със Северна Македония. Това заяви спортният министър Радостин Василев в предаването "Защо, господин министър?" по БиТиВи.

По думите му в сферата на спорта и младежта отношенията между България и Република Северна Македония са много добри и приятелски.

Премиерът Кирил Петков трябвало да е на поста централен нападател, ако се проведе мач между правителството на България и РСМ. Никога не е свирен мач между два народа, а усилията между двете държави трябва да бъдат насочени в сферата на образованието и дипломацията, настоя Василев.

Според него националният интерес е застрашен тогава, когато някой направи нещо различно и погрешно от позицията ни за Северна Македония.

Стопляме отношенията с РСМ с меморандум и правителствен футболен мач

Стопляме отношенията с РСМ с меморандум и правителствен футболен мач

От българска страна мога да кажа, че сме много доволни и ще продължаваме по същия начин в напредъка по затопляне на отношенията, каза Денков

Радостин Василев коментира и темата дали ще остане корупцията в спорта. Разследване ще има и моята роля като министър е да откривам дали има нередности и да сезирам отговорните институции, закани се Радостин Василев.

15 млн. лв. липсват от спортните салони. Няма едни 500 000 лв. в Министерството на младежта и спорта по обменена обществена поръчка. Организирана престъпна група е работила в Министерството на спорта, изтъкна Василев, който не пожела да каже за кого става въпрос, но остави на компетентните органи да ги оповестят.

Радостин Василев се оплака още, че е бил заплашван, но е сигурен, че не е бил единственият досега.

Спортният министър иска да му пратят приет от Конгреса на БФС бюджет до 25 май

Спортният министър иска да му пратят приет от Конгреса на БФС бюджет до 25 май

Радостин Василев заплашва да отнеме лиценза на футболната централа