Показна акция на прокуратурата и конкретно на главния прокурор Иван Гешев, целяща да дискредитира самият него и "Продължаваме промяната". Така Радостин Василев, депутат от ПП/ДБ, окачестви действията на държавното обвинение, което поиска свалянето на имунитета му. Причината - отправени от него заплахи към неговата колежка в 47-ото Народно събрание Христинка Иванова с цел да я отцепи от тогавашната група на "Има такъв народ". 

"След като бях в Нова телевизия и казах, че механизмът за разследване на главния прокурор е напът да бъде приет и контактните групи между нас и ГЕРБ работят силно и той предстои да бъде разследван, той реагира мигновено. Искам да бъдете сигурни, че нямам никакви притеснения и това е поредната стъкмистика на прокуратурата", коментира Радостин Василев, който тъкмо бе разбрал за акта на прокуратурата, но коментира вкратце казуса в кулоарите на Народното събрание.

Народният представител не се плаши "по никакъв начин" от това да бъде свален имунитета му. Поне така заяви в края на коментара си, докато първоначално посочи - "предстои да коментираме, няма нищо страшно", попитан идентичен въпрос.

"Не съм карал да прави нищо тази... Христинка против волята й, тя не е направила нищо против волята й", отсече народният представител от Плевен.

Василев се видя и несправедливо нарочен, вместо главният прокурор Иван Гешев: "да поиска заради шкафчетата, заради асфалта, за много други казуси, които са обществено значение... Аз съм го казвал много пъти - тук има депутати, на които не им е мястото тук. А той ми го иска на мен за нещо, което е абсолютно... как да го кажа - компилирано от медиите".

В основата на всичко било, направи самооценка на дейността си Василев, е че бил "най-неудобен в момента", заради което си навлякъл врагове както и от предишната власт на ГЕРБ, така и вече от служебния кабинет на президента Радев.

Двама депутати наказани заради неприлични думи и действия в НС

Двама депутати наказани заради неприлични думи и действия в НС

Така за деня стават общо трима наказани депутати