Депутатът от "Има такъв народ" Радостин Василев определи случая с Татяна Дончева като морален казус. В кулоарите на парламента пред журналисти Василев посочи, че никой не му е предлагат подкуп и насочи журналистите да гледат интервюто му по телевизия 7/8, където разкривал всичко, което се е случило.

Всеки има право да тълкува фактите по свой начин, коментира лаконично Василев. "Не е важно на какво ми заприлича срещата с Татяна Дончева", заяви той, но въпреки това обясни, че му прилича на отвратителна среща с един играч от 25 години, който трябва да бъде помолен да напусне неговия офис, защото час и половина слушал как обижда абсолютно всички и така си мислила, че ще спечели моето доверие.

Манолова: ИТН и ГЕРБ са като ансамбъл синхронно плуване

Манолова: ИТН и ГЕРБ са като ансамбъл синхронно плуване

ИТН гребе от дъното

ИТН обмисляли дълго време дали изобщо да направят тази отвратителна сцена достояние на обществото, а подтик за това дала самата Дончева - не спирала да обяснява как "Има такъв народ" е партията е Маджо, Орлин Алексиев, ДПС.

Не е имало други свидетели по време на разговорите с Татяна Дончева. Попитан разполага ли с доказателства за твърденията си, Василев заяви, че той няма листчета с написани имена - най-вероятно са останали у Татяна Дончева.

За Слави Трифонов скандалът е не в "500k", а опитът за разцепване на групата му

За Слави Трифонов скандалът е не в "500k", а опитът за разцепване на групата му

ИТН вече били обичайни виновници напоследък

Това е маниер на поведение и трябва да се види този човек, който ги говори тези неща, какъв морал притежава и докъде е стигнал в политическото си инженерство, смята Василев. "Татяна Дончева счита ръководството на партията (на ИТН - б.р.) за ненормални хора и за хора тамагочита, които не са подходящи за водене не разговори. Споменала Ива Митева и казала, че тя няма лидерски качества и не можела да я използва за нищо. Явно Дончева вече не иска Ива Митева, след като я нарича болонка и я обижда в продължение на месец.

Споменала името на депутата Хиновски, говорила и за доста други измежду депутатите от ИТН.

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт

Радостин Василев очаква да бъде потърсен от прокуратурата. "Ако госпожа Дончева има смелостта да ме съди, тогава ще трябва да се сблъска с още по-тежката действителност", закани се Василев.

Председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов този път бе лаконичен в кулоарите на парламента - на него му изглежда съмнително по принцип случващото се.

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Обеща да предприеме съответни действия

Не е изненадана обаче Виктория Василев, заместник-председател на парламента и депутат от ИТН: "Нищо изненадващо. Те по този начин са свикнали в продължение на много години, така да си формират мнозинства, правителства и всичко останало", коментира Василев скандала от последните два дни след "бомбата", хвърлена от Тошко Йорданов.

"Самият факт е, че са се опитвали чрез него (Радостин Василев - б.р.) да уговарят по някакъв начин да се цепят хора от парламентарната група, да излизат, да гласуват, не е окей. Какво е писало на листа никой не го интересува", коментира Василева.