За лидера на "Има такъв народ" Слави Трифонов скандалното от последните дни е самото признание на Татяна Дончева, че е ходила по офиси и е убеждавала депутати от ИТН да подкрепят правителство с третия мандат. Самата Дончева е потвърдила именно това най-скандално нещо в първия си коментар след разкритията на Радостин Василев.

В пост във фейсбук, както Слави Трифонов се изявява, се посочва: "Ако това не е грандиозен скандал в една парламентарна демокрация, в която всички се кълнем - здраве му кажи."

Според Слави Трифонов историята с Дончева за пореден път показва "колко мръсна работа е политиката у нас" и за пореден път доказва, че тези, които от сутрин до вечер говорят в телевизионните студиа за задкулисие, умело плуват в него.

"А вие, уважаеми сънародници, разбирате ли какво се случва? И какво ви се казва - "Няма значение за кого ще гласувате, ние после ще отцепим депутатите от партията, за която сте гласували, и тези депутати ще играят по нашата свирка и ще гласуват, каквото им наредим". Нима това не се случи във всички предишни парламенти? Нима не помним колко депутати напуснаха партиите си и станаха "независими"? Нима забравихме "златните пръсти"? Е, с "Има такъв народ" не им се получи. Защото "Има такъв народ" не играе по ничия свирка.

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че говорела за подкуп
Обновена

Тошко Йорданов обвини Татяна Дончева, че говорела за подкуп

ИТН нямали нищо общо с Орлин Алексиев

Слави Трифонов атакува както политическите противници на ИТН, които според него са нарочили депутатите му за черните овци и виновниците за всичко в последните два месеца, така и медиите, които не разбирали скандала и пренебрегвали скандалното. Според тях нямало нищо "мерзко и престъпно" в действията на Татяна Дончева, а пък "тя е "пич", щото хубаво плюе по чалгаря Слави Трифонов", тя е в бели дрехи, а в черни сме пак ние, удобните обичайни виновници напоследък - аз, Тошко Йорданов, Радостин Василев и всички от "Има такъв народ".

Но Слави Трифонов не е учуден, тъй като от близо двамесеца вече е модерно, каквото и да се случи, виновниците да сатой и "Има такъв народ", а пък "на парламентарната демокрация, на истината, на морала - майната му."

За така наречените "медии" обективната истина няма значение, значение имат поръчковите лъжи и внушения, заключава Слави Трифонов.

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Татяна Дончева за обвиненията на Тошко Йорданов: Бълнувания

Обеща да предприеме съответни действия

Слави Трифонов заявява и че е убеден, че промяната в България е възможна, ако хора като Татяна Дончева, които искат да подменят вашия законен, демократичен вот на всяка цена в името на нечий чужд интерес, бъдат отстранени от политическия живот. Убеден съм, че промяната е възможна, ако има повече знаещи и смели хора като Радостин Василев, който не се сниши, не си замълча и който заложи успешната си кариера на адвокат, за да каже истината. "Истина, която е готов да каже и пред детектор на лъжата. Ако Дончева се яви с него и й стиска", предизвиква депутата Слави Трифонов.

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Спецпрокуратура проверява дали Татяна Дончева предлага пари за депутатски глас

Образувана е проверка по реда на чл.145 от Закона за съдебната власт