Ако на останалите партии им светне в главите, че големият враг е партия ГЕРБ и тя бъде изчегъртана от организма на държавата, нека тогава си водим междупартийните войни. Нека тогава да се обвиняваме, че сме дългата ръка на Дядо Мраз, Баба Яга или на Робин Худ.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов в предаването "Политически НЕкоректно" по БНР.

В отговор по-късно Дончева определи думите му като бълнувания и заяви, че ще предприеме съответни действия.

Радев уклончив дали ще забави мандата, зависело бързо ли работят депутатите

Радев уклончив дали ще забави мандата, зависело бързо ли работят депутатите

Депутатите не са приели Плана за възстановяване и устойчивост

Ако президентът Румен Радев иска и това да мине, трябва да остави действащо сегашното 46-то народно събрание още малко да поработи, каза Йорданов. Ние още в началото на парламента заявиха, че ще предложим кабинет и ако не бъде подкрепен, няма да подкрепим останалите партии, напомни той. След като нас ни обявяват за враг, партиите на протеста имат пълното право да се обединят и да си направят кабинет, като отговорността е при тях. Те решиха да има избори, посочи депутатът.

"Дали беше Петър Илиев или Стамат Георгиев ние си защитаваме хората. Ако сме сбъркали нещо, ще си признаем, че сме сбъркали нещо. В момента Петър Илиев не е осъден за плагиатство", категоричен бе Тошко Йорданов.

ГЕРБ скръцна на Радев: Недопустимо е да поставя условия на парламента

ГЕРБ скръцна на Радев: Недопустимо е да поставя условия на парламента

Повод за думите й беше изказването на държавния глава

Той определи Петър Илиев като прекрасен, отличен и "извънземен" по право. Атаката е целенасочена. Цялата работа е да може Петър Илиев да бъде уволнен, при положение, че един от най-добрите преподаватели и юристи, увери Йорданов.

Той опроверга информацията, че ИТН имат нещо общо с бившия общински съветник от ГЕРБ в столичния съвет Орлин Алексиев, като направи паралел как партията била наричана при появяването си на политическата сцена. Преди първите парламентарни избори на 4 април партията на шоумена Слави Трифонов били обвинявани, че са патерица на ГЕРБ. Сега вече никой не говорил, че ИТН са патерица на ГЕРБ, а на ДПС. "Татяна Дончев е лъжец, тя лъже откровено и нагло. Татяна Дончева е изключително нечистоплътен човек", коментира Йорданов.

За да аргументира думите си, Йорданов нападна заместник-председателя на парламента Татяна Дончева, която водила разговори с човек от ИТН, като му размахала листчета с цифри от половин милион лева - ако третият мандат дойде в ИБГНИ да стане министър. "Това не е нападане, това е факт. Има го на камерите", увери Йорданов.

Тошко Йорданов отново нападна съпредседателя на "Демократична България" Христо Иванов с думите, че настоявал и лансирал тримата министри от служебния кабинет - Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков в проектокабинета на ИТН. Надявам се да се сетят кой е големият враг, надява се Йорданов.

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева

Прокуратурата иска постоянен арест за мъжа, заплашил с убийство Ива Митева

Той беше установен вчера от ГДБОП

Във връзка със заплахите за убийство към председателя на 46-о Народно събрание Ива Митева, Тошко Йорданов коментира, че Митева е крехка дама, тя не е агресивна и такива заплахи се отправят към хора, които са по-агресивни като поведение.

"ГДБОП разследваха, а прокуратурата се правеше на нещо странно. Не знам какъв е този човек, който е задържан и е заплашвал Ива Митева", коментира Йорданов и определи случилото се като политическо сплашване.

Слави Трифонов: Заплахите за убийство са нормални в България, но не и към председателя на НС

Слави Трифонов: Заплахите за убийство са нормални в България, но не и към председателя на НС

Обвинява ГЕРБ, ДПС и БСП че бранят спецпрокуратурата и спецсъда

По отношение на актуализацията на бюджета и дали тя ще бъде извършена до края на краткия живот на 46-о Народно събрание, Йордано увери, че ще бъде извършена до края на следващата седмица. Той дори смята, че ще бъдат прието още два закона покрай актуализацията на бюджета - Законът за НСО и изваждане на Бюрото за зaщита на свидетели, което сега е под шапката на главния прокурор.