Заплахите за убийство са нещо нормално в България. Знам, че звучи абсурдно, но е факт.

Това написа в своя Фейсбук профил лидерът на партия "Има такъв народ" Слави Трифонов, който признава, че е получавал десетки (вероятно в ролята си на шоумен - б.р.).

"Заплахата за убийство към председателя на Народното събрание Ива Митева е нещо по-различно. Тя издава слабост и безсилие на една система, която трябва да си отиде и ще си отиде", пише Трифонов.

Той прави връзка между получаването на заплахата за живота на председателя на парламента и обявяването от нея, че Законът за НСО е приет (на първо четене - б.р.). Текстовете предвиждат орязване на охраната на част от държавните лица, включително и на главния прокурор Иван Гешев.

За сигнал за заплаха за убийство срещу Ива Митева съобщиха в НС

За сигнал за заплаха за убийство срещу Ива Митева съобщиха в НС

Министерството на правосъдието потвърди информацията

Припомняме, вчера имаше спорове дали е възможно да бъде приет закон с по-малко от 121 депутати.

Според Трифонов това е Закон, който отнема колите, охраната и привилегиите на министри, депутати, прокурори, бивши премиери, както и на техните семейства.

"Не мисля, че е случайно", отговаря си Слави Трифонов.

Прокуратурата пита главсека защо тя не знае за заплахата към Митева

Прокуратурата пита главсека защо тя не знае за заплахата към Митева

Прокуратурата се е самосезирала по медийни публикации

"Двете неща са безусловно свързани. Някои хора искат да си ползват услугите на НСО и НСО да продължат да бъдат преторианци на всяка цена. Но това нещо ще свърши. Няма как. Просто хората не го искат, а властта произтича от хората", обяснява той.

Според него вчера депутатите от ГЕРБ, ДПС и БСП са искали да бламират тези промени в Закона за НСО, като въобще не се явиха на работа в залата на Народното събрание.

Относно липсата на кворум в правната комисия на парламента днес, той пише, че депутатите на ГЕРБ, ДПС и БСП пак не отидоха на работа и така са блокирали приемането на законопроекта за закриването на специализираните прокуратура и съд.

Христо Иванов призова БСП: Забавете връщането на мандата!

Христо Иванов призова БСП: Забавете връщането на мандата!

От „Демократична България“ настояват за промяна в начина на избор

"Специализираните прокуратура и съд ще продължат да съществуват, защото в парламента има специализирали се в тяхното бранене депутати от ГЕРБ, ДПС и БСП. Но не задълго", заканва се лидерът на ИТН.

Той изтъква, че депутатите от неговата партия са присъствали в сградата на народното събрание и са се регистрирали - вчера бяха на работа и гласуваха промените в Закона за НСО, бяха и на работа днес, за да стартират закриването на специализираните прокуратура и съд.

"Има такъв народ" е от едната страна, а от другата страна са ГЕРБ, БСП и ДПС. Заедно. За пореден път. Неявяването им на работа и бойкотирането на тези изключително важни закони са поредното абсолютно доказателство за съществуването на статукво, което брани своите интереси на всяка цена. Заедно", пише Трифонов и припомня, че предстоят нови избори.