За протестите пред Паметника на Съветската армия заради войната в Украйна и дали са установени хулигански групи, Бойко Рашков има критични бележки към служителите на МВР и тяхното поведение. Имаме основание да не сме доволни от тях, разкритикува силовият министър полицаите по време на заседанието на ресорната парламентарна комисия.

Критиката си Рашков изказа с аргумент, че можело да не се стигне до сбиването в подлеза на Софийския университет "Свети Климент Охридски". Нападателят/нападателите на човека с разбитата глава в подлеза на университета са били установени.

Рашков уточни, че детайли за това дали има задържани от протестите пред МОЧА или не, няма да даде. Полицейските служители като пазители на реда трябва да реагират адекватно и без да се влияят от това кой какво защитава - Русия, Украйна или САЩ, подчерта министърът.

Във връзка със сваленото украинско знаме от фасадата на Столична община, Рашков добави, че не е образувано досъдебно производство заради акцията на "Възраждане" на "Московска" 33. МВР не може да предложи снемане на депутатски имунитет с аргумент, че това е работата на прокуратурата. Докъде щяло да стигне държавното обвинение било друга тема. Когато става въпрос за народен представител, министър или лице, което е с имунитет, да се ангажира малко повече от съответния наблюдаващ прокурор, настоя Рашков.

Горещо под МОЧА

Горещо под МОЧА

Две групи протестиращи са в почти сблъсък под Паметника на Съветската армия