Арестът на кмета на град Стамболийски, който е и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив, е продължение на полицейските репресии, започнали по времето на Бойко Рашков.

Такъв коментар даде на кратък брифинг в парламентарните кулоари председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Барети щракнаха белезници на кмета на Стамболийски Георги Мараджиев по-рано сутринта в четвъртък. 

ГЕРБ обвини Бойко Рашков за проблемите с мигрантите

ГЕРБ обвини Бойко Рашков за проблемите с мигрантите

Стефан Янев иска устойчиво решение на въпроса

"Категорично сме наясно, че публична длъжност, каквато е всеки един кмет в правова държава може да бъде задържан и разпитван при спазване на всички процесуални изисквания в правовата държава. Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на господин Мараджиев с множество представители на полицията, отново подчертавам - с качулки?", възмутено-критично попита правното острие на партията на Борисов.

Според Атанасова "поредната полицейщина" целяла да се измести фокусът от провалите на МВР, загиналите полицаи и мигрантската криза.

Отстранен е кметът на Ракитово

Отстранен е кметът на Ракитово

Общинската избирателна комисия е заседавала до полунощ

ГЕРБ отново настояха - служебният вътрешен министър Иван Демерджиев следва да подаде незабавно оставка. Ще инициират и изслушването му в ресорната вътрешна комисия в НС.

"Вътрешният министър днес трябваше да бъде изслушан в комисията по вътрешен ред и сигурност за това как полицаи умират на пътя. Да не би заради това да организира този спектакъл? Защото всички, с което се е захванал, е пълен провал. Учителят му Рашков не е най-добрият учител, който може да намери", заяви на свой ред депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Откриха още 40 куб. м. незаконна дървесина, превозвана от фирмата на кмет

Откриха още 40 куб. м. незаконна дървесина, превозвана от фирмата на кмет

Към момента няма повдигнато обвинение към кмета на село Конарско