Мислим за диалог и за това да се намери баланса. Всеки трябва да спазва закона и правилата, но проверките по Черноморието не трябва да пречат на туризма. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по Нова телевизия във връзка с акция "Тишина" и последвалите протестите в Слънчев бряг. Ангелкова допълни, че следващата седмица ще бъдат направени срещи по места с представители на бизнеса и работници.

"Слънчев бряг" протестира срещу проверките на Валери Симеонов

"Слънчев бряг" протестира срещу проверките на Валери Симеонов

Проверки в дискотеките имало и снощи

Равносметката от създавалата се ситуация ще може да я видим и следващото лято, коментира още Ангелкова. По думите й, всички тези спорадични прояви се отразяват върху имиджа на туризма.

Важно е да се реши статута на националните курорти, каза Ангелкова. Тя уточни, че в момента няма разлика между национален курорт и община.

анкета

Какво прави Симeонов в Слънчев бряг?

Виж резултати

Грижи сe за спокойствието на туристите 13.5%

Установява закона 34.8%

Гради лична ПР акция 21.0%

Иска да влезе в новините 6.2%

Излага се 24.5%

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

"Слънчев бряг" гони Симеонов от дискотеките

Симеонов щял да изгони туристите

По думите на Ангелкова акцията на Валери Симеонов не е била координирана с нея. Министърът на туризма допълни, че все още не е разговаряла с вицепремиера Симеонов относно акцията.

Ангелкова заяви, че не разбира защо хората протестират на плаж Корал и защо я обвиняват в арогантно и агресивно поведение. Тя поясни, че е била на една проверка там и то през деня. По думите й проверката е минала спокойно. Ангелкова заяви, че е създадена работна група, която работи за създаването на правила за къмпингуването. През септември се очаква групата да е готова с конкретни предложения, уточни министърът на туризма.

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"
Обновена

Среднощен тараш на палатки за дрога на плаж "Корал"

Полицаите проверявали за дрога и кошчетата на бебетата

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов се включи по телефон по Нова телевизия и заяви, че репортажите, които се пускат относно протестите на собственици на заведения и техните работници в Слънчев бряг, са едностранчиви.

"Кое е по-важно за българския туризъм? Четири заведения, без да коментирам кои са собствениците им?", коментира Каракачанов. Няма такъв статут курорт за купон, посочи Каракачанов.

Симеонов се държи като агресивен конкурент, смята директор от "Слънчев Бряг"

Симеонов се държи като агресивен конкурент, смята директор от "Слънчев Бряг"

Собствениците искат диалог между държавата и бизнеса