Разградският мюфтия пожела на Ивайло Калфин да стане президент, като го почерпи с баклава за празника Рамазан и му подари броеница срещу зли духове, пишат разградски медии.

Ивайло Калфин гостува на семейство в разградското село Радинград, което го почерпи с домашна наденица, кюфтета и кебапчета собствено производство, локум и два вида домашна баклава. Домакинът каза на Калфин, че е кадемлията на селото и щом е влязъл в дома му на празника, ще стане президент.

По-късно кандидат президентът на БСП се срещна с областния мюфтия Мехмет Аля, който изрази надежда, че Калфин ще спечели и ще работи за повече духовност в обществото. Той му подари броеница от малахит - камъкът със специални свойства да го пази от лоши очи и да гони злите духове.

Мюсюлманки пък, дошли да се срещнат с кандидата за държавен глава, му подариха книги с духовно съдържание, за да черпи мъдрост за делата си.

Калфин благодари за топлото посрещане и обеща винаги да помага за развитие на духовността, без която всички българи сме обречени. Заедно с мюфтията споделиха общо виждане, че в училищата ни трябва да се изучава вероучение с включване на историята на всички вероизповедания в България.