Размразени са преговорите за закупуване на две корвети за нуждите на Военноморския флот. Това заяви началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов във Велико Търново, цитиран от БНТ.

Той допълни, че е избрана немска фирма доставчик. По думите му, корабите ще струват 171 млн. лева, като се очаква до края на годината да бъде сключен договор. Парите са осигурени от тазгодишния бюджет.

Адмирал Ефтимов посети Националния военен университет "Васил Левски", където се срещна с ръководния и преподавателския състав на висшето учебно заведение.

Заради пандемията преговорите бяха малко отложени, тъй като трябваше да влезем в решителната фаза през месеците март - април с пряко договаряне, когато вече обявихме фирмата победител. В края на месец май, началото на юни, стартирахме преговорите отново и сега на финалния етап, когато трябва да се изчистят всички клаузи по договора и се надявам в близките дни да има развитие по въпроса и той да се придвижи към Министерския съвет и съответно към парламента, поясни Ефтимов.