На тези избори доминира разочарованието. Разочарованието става новото нормално. Това заяви пред БиТиВи Боряна Димитрова от "Алфа Рисърч".

Има все още хора, които не са решили за кого да гласуват, посочи тя. Протестният вот вероятно ще се разпилее, или хората няма да излязат да гласуват, а може да видим и много ниска избирателна активност. Голяма част от гласувалите с "Не подкрепям никого" са избиратели на ПП-ДБ, по думите й.

За нея по-важно е кой се разочарова. ДПС имат подготвени говорители по различни теми и крещящото им отсъствие от дебатите прави впечатление, според коментара на Боряна Димитрова. Това е проблем, според нея.

Добромир Живков от "Маркет Линкс" посочи, че голяма част от вота за ПП-ДБ е протестен и вероятно част от избирателите им ще прелеят към "Възраждане", както и към нерешилите да гласуват.

"Възраждане" през последната година остава в миманса на политическата сцена, заяви той. От конфликта в сглобката загубила "Възраждане". Но сега се вижда нова мобилизация. ГЕРБ няма да си партнират след изборите с партията на Костадин Костадинов, изтъкна Живков и прогнозира, че "Възраждане" ще загуби част от влиянието си.

Компроматите работят, според него и те са работели във всички кампании. Това измества диалога от смислените теми, по думите му. Но влошава качеството на българския предизборен дебат, смята Добромир Живков. Имаме кампания на снишаването, категоричен бе той.

Черните кампании винаги се наказват от избирателите

Черните кампании винаги се наказват от избирателите

Личните нападки до голяма степен отблъскват тези 60%, които не гласуват