За сътрудничество в областта на въздушния и морския транспорт със Саудитска Арабия са се договорили българският министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски и министъра на транспорта на Саудитска Арабия Набил бин Мохамед Ал-Амуди.
Московски е част от официалната българска делегация в Кралството, водена от премиера Бойко Борисов, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Борисов с интерес към енергийните потоци от Централна Азия и Близкия изток

Саудитска Арабия е заинтересована от засилване на търговския обмен с България

Министрите Московски и Набил бин Мохамед Ал-Амуди обсъдиха проекта на спогодба във въздушния транспорт. Очакванията са, че това споразумение ще допринесе и за подобряването на въздушната свързаност между България и Саудитска Арабия, както и до увеличение на потока на пътници и товари.

Министър Ивайло Московски представи на своя колега възможностите за публично-частни партньорства в транспортната инфраструктура в България, както и концесионната програма на МТИТС.

Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман
Обновена

Борисов се срещна с краля на Саудитска Арабия Салман

Кралят ще съдейства за откриването на посолство на България в Рияд, което ще помогне за реализирането на съвместни проекти

Двамата обсъдиха и въпроса за обмяна на опит и добри практики в строителството на метро. Министър Московски изрази позиция, че за България ще бъде голям икономически успех, ако успее да привлече инвеститори от Кралство Саудитска Арабия.

Министър Московски участва в среща между Съвета на Саудитските камари и представители на българския бизнес.