Председателите на шест от общинските структури на ДПС в Шумен поискаха оставката на областния лидер на Движението Айсел Руфат. Шестте структури са Шумен, Хитрино, Велики Преслав, Върбица и Смядово, предаде Дарик.

Според шестимата лидери, по време на провелата се в края на миналата седмица национална конференция Руфат не била спазила решенията на областния съвет и еднолично е посочила кои да са членовете на Централния съвет на партията и е решила кои имена да предложи.

Другата причина е, че Руфат е гласувала за лидер на партията, също без да съгласува това с областния съвет. Въпреки обвиненията към областния си лидер, всички заявиха, че категорично подкрепят новия лидер на партията Мустафа Карадайъ.

В нарочна декларация, подкрепена общо от 7 общински структури и кметовете на Върбица и Хитрино, се посочва, че 15 от 33-та членове на областния съвет няма да участват в заседанията, докато Айсел Руфат не подаде оставка.

Отговорът на областния лидер, е, че не приема искането и няма да подаде оставка. Руфат заяви, че не е действала еднолично и просто е обобщила предложенията за членове на централния съвет.

Айсел Руфат каза още, че никой от поискалите й оставка не е потърсил разговор с нея. Тя бе категорична, че създалата се ситуация няма да спъне работата на ДПС-Шумен и определи искането за оставката си като недоразумение.