Реформаторският блок (РБ) и ДПС се конкурират за любовта на Борисов от месеци насам. И двете смятат, че присъствието на другия е прекомерно, че другият е загубил местните избори и че премиерът не може без тях.

Такова мнение изрази политологът Първан Симеонов в сутрешния блок на Нова телевизия.

Той не изключи варианта част от Реформаторския блок "да катапултира" и заяви, че той ще става все по-интересен оттук нататък.

"Продължавам да смятам, че по-малко вероятни са някакви драматични неща, но нека да не ги изключваме", коментира още анализаторът.

"Струва ми се, че пред правосъдния министър Христо Иванов стои опцията в един момент, ако нещата не се развият както иска, да осмисли присъствието си в този кабинет”, изтъкна Първан Симеонов.

"Ако се съди по изявленията на Радан Кънев до този момент, не му се иска такъв вариант. Две са опциите – очевидно седиш във властта, защото това е прагматично и носи полза. Другата е ДСБ да напусне цялото това нещо и да потърси позициониране като опозиция. В цялата тази сивкава политическа маса в момента няма опозиция. БСП се вглежда в себе си, а последното, което е ДПС, е опозиция”, заяви той. 

По думите му, големият въпрос е, ако ДСБ напуснат Реформаторския блок, кой ще ги последва.