Реформаторският блок има за какво да си даде прошка днес.

Партиите от Реформаторския блок уважиха Националното събрание на ДСБ. Тъмносините днес имат отчетно събрание, на което се очаква да решат остават ли в Блока, или стават истински опозиционери.

Найден Зеленогорски, Корман Исмаилов и Николай Ненчев се наредиха на първите редове до трибуната. Татяна Дончева от "Движение 21" също е почетен гост и дори обра повече овации от лидерите на РБ.

ДСБ е туптящото сърце на Блока, възторжено приветства делегатите заместник-шефа на парламента Иван Иванов. Министърът на отбраната Николай Ненчев пък пожела на членовете на ДСБ да са мъдри и с тях да бъде силата. Имаме мисия и с вас ще успеем, убеден е Ненчев.

Искам и давам прошка. РБ има за какво да си прости днес, по-добре сега, преди да е станало късно, обяви Найден Зеленогорски от ДСБ. Той срещна недоверие в залата при уверението си, че ДСБ е важен и ценен партньор.

Според него Блокът не би бил същият, без която и да е от партиите в него. Можем да работим успешно и въпреки различията. Имаме общи цели, дели ни концепцията за пътя към тях, призна Зеленогорски. Той обяви, че и на него му се иска с лъвски скок да стигнат до промените, но трябвало да се радват на всяка малка стъпка.

Не искам да съм част от разпада на този десен проект, не искам да се спъвам в един и същи камък трети път, обяви Зеленогорски, като си припомни разпада на СДС.