Генерал Румен Радев не е притеснен от кандидат-президентската двойка на реформаторите. Приемам всякакви опоненти, заяви той преди заседанието на предизборния щаб на БСП. Те не могат да са ми конкуренция, категоричен бе той. Конкуренцията му е ГЕРБ.

Той има обяснение и за атаките срещу него в жълтите медии:„ Когато има силен кандидат, който навлиза в чужди интереси, винаги има атаки”. Нищо вярно нямало в жълтите публикации.

Военният Ненчев подава оставка, ако генерал Радев стане президент

Военният Ненчев подава оставка, ако генерал Радев стане президент

Не желае да коментира качествата на червения кандидат

За намека на военния министър, че ще подаде оставка, ако Радев стане президент, генералът заяви: „С удоволствие ще чуя тази новина”. Радев бе категоричен, че той ще има решаващата роля в кампанията. Генералът имал и думата за състава на предизборния щаб.

Лидерът на червените Корнелия Нинова пък даже не беше чула за реформаторската двойка. Според нея в този президентски вот се очертавала битка за България. Важната дума в тази кампания, по думите й, щяла да е на генерал Румен Радев.

За намека на Николай Ненчев, соцлидерката беше категорична: "Той отдавна трябваше да си подаде оставката. От БСП сме му я искали поне няколко пъти и то не по тази причина, а заради неадекватната му политика за България”.