Военният министър Николай Ненчев намекна, че ще подаде оставка, ако на сутринта след изборите се събуди с върховен главнокомандващ генерал Радев.

Ген. Радев:
С удоволствие ще чуя тази новина
Още...

Ненчев не пожела да коментира качествата на червения кандидат. На въпроса дали би работил в синхрон с президент Румен Радев, той отговори: „Нека ви отговоря по-късно на този въпрос. Имам своето решение обаче”. Помолен за уточнение дали решението му е оставка, Ненчев само загадъчно се усмихна.

Трайчо Трайков вероятният кандидат на реформаторите за президент

Трайчо Трайков вероятният кандидат на реформаторите за президент

Председателският съвет е взел решение да предложи утвърждаване

За днешното решение на РБ за двойката Трайчо Трайков-генерал Събев той коментира, че тя трябва да бъде утвърдена от Изпълнителния съвет на блока след празниците. Според Ненчев тази двойка има големи шансове. Имаме достойни кандидати, които отговарят на нашите изисквания, убеден е той.

В кандидатурата на генерал Румен Радев за президент военният министър не вижда конкуренция, тъй като генералът в реформаторската двойка имал достойни качества с много добра експертиза.

Президентският вот да не клати управлението договориха Борисов и реформаторите

Президентският вот да не клати управлението договориха Борисов и реформаторите

Разбрали са се да се подкрепят на балотаж

За днешната среща с премиера той е доволен, че се поставя акцент на сигурността и отбраната. Получавам пълна подкрепа от страна на премиера и на колегите, които бяха част от днешния съвет, похвали се министър Ненчев. Припомняме, че лидерът на ДСБ Радан Кънев не бе на срещата.

Иначе той е категоричен - ако РБ са втори или трети, ще застанат зад кандидата на ГЕРБ. Все още той остава на мнението си, че най-добрият вариант е бил за единна кандидатура с ГЕРБ. България има нужда преди всичко от политическа стабилност и предвидимост, смята военният министър.