Реформаторите са обнадеждени след изявлението на премиера в оставка Бойко Борисов, че има шанс все пак да се състави правителство. Определено сигналите, които дойдоха от изказването на премиера от Брюксел дават по-голям шанс за съставяне на правителство, коментира в кулоарите на парламента Костадин Марков.

Борисов склонен да прави правителство с мандат на реформаторите
Обновена

Борисов склонен да прави правителство с мандат на реформаторите

Но поставя условие - промени в Изборния кодекс

Депутатите от Реформаторския блок не харесват изцяло мажоритарния вот. Можело да се обсъди смесена избирателна система. В разговорите с герберите можело да се стигне до някакви отстъпки.

Всякакъв резултат е възможен, категоричен бе Костадин Марков. Той бил оптимист заради думите на Бойко Борисов. Дори в ГЕРБ се говорело,според него, че може да има правителство. Кабинет трябвало да има, за да се подготвим за председателството на ЕС.

А какъв ще е животът на нов кабинет в рамките на този парламент, тепърва ще се изяснява. РБ не изключва следващ кабинет да е временен до постигането на ясни цели - подготовка на председателството. Иначе РБ искат пълен мандат. Нямало драма с антикорупционния закон, чието отлагане ядоса ДБГ.

Кунева избегна през страничен вход въпросите на журналистите

Кунева избегна през страничен вход въпросите на журналистите

Причакваха я за коментар след снощното изявление на Борисов

По-рано народният представител от ДБГ и член на правната комисия в парламента Димитър Делчев коментира пред БиТиВи, че няма как да се направи правителство в рамките на този парламент, без да са убедени, че има реформаторско мнозинство. Това е нужно, за да може в следващите месеци да бъдат свършени конкретни неща. Във вторник щяло да се види има ли такова мнозинство.

Цветанов покачи процента за евентуално съставяне на правителство

Цветанов покачи процента за евентуално съставяне на правителство

Евролидерите питали защо вървим към предсрочни избори

Делчев е учуден от повратливостта на Патриотичния фронт. Той не очаквал ДПС и БСП да искат да се борят с корупцията, но се чудел на патриотите защо влизат в непрестижния клуб на прокорупционните партии и се хващат на тяхното хоро.

Делчев посочи, че има над 40 антикорупционни органа. Той отбеляза, че на всички е известно, че в България има корупция, а осъдените са незначителен брой. Страната губи по 19 млрд. лева от корупция годишно, обясни Димитър Делчев, цитирайки международно проучване.