Процентът за съставяне на правителство скача на малко над 20%. Това стана ясно от коментара на зам.-председателя и председател на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

Всичко зависи от това, което ще се направи като официални разговори, подчерта той. Цветанов отчете добрите резултати от двегодишното управление. Трябва да се търсят общите цели, които обединяват отделните политически сили и да се водят само от националния интерес.

Ако все пак се стигне до съставяне на правителство, герберите ще настояват за смяна на избирателната система. Партията иска да се отчете референдумът. Ние държим на мажоритарния вот, категоричен бе Цветан Цветанов.

Борисов склонен да прави правителство с мандат на реформаторите
Обновена

Борисов склонен да прави правителство с мандат на реформаторите

Но поставя условие - промени в Изборния кодекс

От коментара му стана ясно, че европейските лидери дават висока оценка на управлението. Заслужава си да се заостри повече внимание около това какво правим днес и стъпките, които трябва да извървим занапред, подчерта заместник-председателят на ГЕРБ. Евролидерите питали защо при тези добри показатели вървим към предсрочни избори. Длъжни сме да направим този разговор, отчете той.

На въпрос защо трети кабинет с премиер Борисов може да се случи с мандат на РБ, Цветанов подчерта, че в началото надделяла емоцията. Имало е решения, които може би не са били достатъчно добре обмислени, призна той.

Оставката на премиера е била задължителен морален акт. А кой ще е премиер, Цветанов е категоричен, че човекът с най-голям авторитет пред света е Бойко Борисов и той трябвало да е министър-председател на страната.