20 % е вероятността за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание. Тази прогноза направи председателят на парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов пред журналисти в парламента.

Партията му не си е променила позицията по темата от вчера. Разговори с реформаторите ще има. По думите на Цветанов темата ще се обсъди в партията.

ГЕРБ подхожда с уважение към РБ, но вижда малки шансове за нов кабинет

ГЕРБ подхожда с уважение към РБ, но вижда малки шансове за нов кабинет

Ще разговарят с тях в неделя или понеделник

Припомняме, че вчера Цветан Цветанов обяви, че ГЕРБ подхожда с уважение към Реформаторския блок и ще проведат разговори с тях, тъй като досега реформаторите били част от управлението. Цветанов обаче определи като малки шансовете за съставяне на кабинет в рамките на това Народно събрание.

В неделя или в понеделник ще направим една работна среща с Реформаторския блок, увери Цветан Цветанов. На тези разговори ще се види дали е възможно да се продължи политиката, която се е правила през изминалите 2 години.

Правото на премиера е като лидер на ПП ГЕРБ да се натовари с отговорността за съставянето на правителство в 43-ия парламент. Към момента не се мислело за състав на кабинет. Трябва да се подготвим за председателството на Европейския съюз, обясни Цветан Цветанов.

Герберите трябва да отидат на разговора, за да не излязат високомерни. В политиката трябва все пак винаги да си с протегната ръка, да търсиш решаване на поставените въпроси, подчерта Цветанов.