Няколко десетки граждани протестират на пл. "Княз Александър Първи" в София, като настояват за подобряване на жизнения стандарт.

Във "Фейсбук" призивът беше да се излезе на масов протест, който да блокира столицата, като освен чисто икономическите искания за намаляване цените на горивата и повишаване на доходите, се казваше: "Вън на политиците. Тръгнете си, но първо ще ни чуете и ще изпълните исканията на българския народ."

Очаква се автошествие в София срещу цените на горивата и ниския стандарт

Очаква се автошествие в София срещу цените на горивата и ниския стандарт

Протестиращите тръгват от кварталите "Младост" и "Люлин"

"Това, което ни прави впечатление е, че обществото е разиденено. Всеки един човек като отделна личност го касаят тези промени в законите, в данъците, поскъпването на живота. Не искаме оставка на това правителство и пояснявам защо. Ако това правителство в момента си подаде оставка, ще се назначи ново служебно правителство и ще се похарчат около 32 милиона за нови избори, а ние искаме тези пари, по-добре ги раздайте на пенсионерите, които страдат", коментира една от протестиращите Красимира Илиева пред БНР.

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Стотици на протест в столицата срещу скъпите горива

Столичната демонстрация прерасна в спонтанно шествие

Сериозно е полицейското присъствие. Протестиращите се отказаха да блокират движението по бул. "Цар Освободител" и автомобилният поток се осъществява свободно.

Междувременно протестиращи срещу ниския стандарт на живот блокираха с автомобили центъра на Шумен. Колоната от около 15 автомобила блокира част от трафика в града. На кръстовището на Кооперативния пазар, протестиращите блокираха движението за 15 минути.

Блокадата разгневи част от останалите шофьори. До конфликти не се стигна. В неделя протестите в Шумен продължават, като вероятно ще бъде затворена АМ "Хемус". 

Протести в цялата страна заради цените на горивата и ниския стандарт на живот
на живо

Протести в цялата страна заради цените на горивата и ниския стандарт на живот

Затворени са магистрали и главни пътища

За четвърти пореден уикенд в Добрич в събота по обяд се състоя протестно авто-мотошествие на недоволни от държавното управление и политическата система. Протестиращите се обявиха и за мажоритарен вот. Автомобилите и мотоциклетите на недоволните обиколиха основните булеварди на Добрич с надути клаксони. На някои от възловите места в града се получиха задръствания.