Нов протест срещу ниския стандарт на живот е обявен в София за този съботен следобед, съобщи БНР.

Очаква се демонстранти да се съберат в ранния следобед на площад "Княз Александър Първи" (пред сградата на парламента - б.р.).

Според предварителната информация, протестно автошествие трябваше да се движи по булевард "Цариградско шосе" към центъра на столицата. За това шествие обаче се събраха малко желаещи.

"Разграничаваме се от миналите протести, защото за нас бяха вързани политически. Въпросът е, че не знаем, колко човека ще се съберат, защото вече е студено", каза един от недоволните граждани.

Причината хората да излизат на улицата и да протестират са цените на горивата, данъците. "Нищо не се променя - гласуват си ги законите и пак ние оставаме прецаканите и надиграните", каза протестиращ.

"Защо като се качиха цените на горивата, хлябът поскъпна, а в момента като са паднали, не е поевтинял? Ние не искаме да дават оставка, защото който и да дойде след тях, ще е същата работа. Искаме да започнат да работят в интерес на хората", каза друг от присъстващите на протеста.

В София очакваните протести за ниския стандарт на живот са обявени като авто- и мото- шествия от кварталите "Младост" и "Люлин" в посока центъра.

Предвидено е те да се слеят в поход на площад "Княз Александър Първи". Според публично заявените позиции, целта е покаже, че протестът не е свързан с политическа партия.

В Рудозем, област Смолян, се организира шествие със сборен пункт - паркинга на Спортната зала в града.