Ремонтът на столичния бул. "Княз Ал. Дондуков" е забавил обновяването на Парламента. Това е една от причините законотворците все още да са в старата сграда, а не в обновена работна среда в сградата на бившия Партиен дом.

Николай Бациев от дирекция "Управление на собствеността" разходи представители на медиите из новите кулоари на властта.

Бъдещата пленарна зала също ще е съвсем нова. На депутатските банки ще има зарядни за таблет и телефон. Те са по-широки и позволяват работа с лаптоп. Има система за евакуация.

Предвидено е място за ВИП гости. Осигурени са две отделни зони за медиите. Предстои монтаж на климатични системи и пожароизвестяваща система. Запазени са старите архитектурни елементи, поясни Бациев.

Депутатите ще седят на сини столове. Цветът е избран заради синьото на знаме на ЕС. Атракция представлява стъкленият купол над тях. Имахме много работа, подчерта Бациев. Съоръжението е сложно за изпълнение. Около 500 квадрата е стъклопакета. Подобен стъклен купол има в Бундестага.

Няма виновен за смъртта на охранителя в Партийния дом

Няма виновен за смъртта на охранителя в Партийния дом

Това твърди Прокуратурата

Стъклопакетът ще осигури постоянна слънчева светлина за народните избраници. Обмисля се депутатите да правят изказване от място, за да не се губи време да излизат на трибуната. Това обаче ще наложи промяна в правилника на НС.

Строителството ще приключи в средата на 2019. Предстоят още процедури за оборудването в новата пленарна зала.