"Републиканци за България" алармират за незаконно ваксиниране срещу COVID-19 в община Сандански. За това съобщават от пресцентъра на партията.

По думите им общински съветници от община Сандански вече са сред първите ваксинирани, което е в пряко нарушение с предписанията и изискванията на Националния оперативен щаб.

Сред ваксинираните бил председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов от ВМРО, а по непотвърдена информация към този момент, кметът на Сандански Атанас Стоянов е сред ваксинираните.

Тече организация по съставяне на списъци с представители на партиите, които да бъдат ваксинирани, сред които вече има такива от ВМРО и ГЕРБ, както и да бъдат включени кметовете на селата намиращи се на територията на община Сандански. Дали съставянето на списъсъци е за Фаза III oт ваксинацията или е част от поредно нарушение - не е ясно, пишат в позицията си от "Републиканци за България".

Те отбелязват още, че е предвидено да се включат и различни местни организации, които не са на първа линия в борбата с коронавируса, както и представители от всички политически партии и местни организации.

По тази причина от партията на Цветан Цветанов питат дали това ваксиниране е съгласувано с Националния оперативен щаб.

От "Републикаци за България" питат още докога ще се злоупотребява със служебно положение от определени кръгове от хора, дори в ситуация на пандемия. Те се интерсуват и дали премиерът Бойко Борисов, здравният министър Костадин Ангелов и представители на НОЩ, са запознати със случващото се в Сандански и какви действия ще се предприемат.