Готвят се промени в Закона за управление на отпадъци. Това стана ясно от думите на министъра на екологията Емил Димитров. Той очаква повече предложения.

Има брокери, които развалят нашия имидж. Това казали на еко министъра представители на рециклиращия бранш. Винаги, когато държавата и бизнесът си говорят това би могло да помогне, обясни той.

Рециклиращата индустрия подкрепя предложените мерки. Ако имало различия те трябвало да се видят и изчистят, по мнението му. Имало намеса в работата на бранша от страна на некоректните брокери. Кметовете чакали той да им построи сметищата.

 Ревизоро изпрати кметовете да търсят незаконни отпадъци

Ревизоро изпрати кметовете да търсят незаконни отпадъци

Писмото е насочено към местните власти

Ревизоро предупреди, че местната власт не събира само такси, а трябва да ги разходва целесъобразно. Оказва се, че има спънки пред държавата да закрие някои площадки. Разрешителни за подобни площадки са раздавани десетки в годините назад. Тези неща трябва да се прекратят, подчерта Ревизоро.

Оказва се, че площадката, която запали АМ "Струма" била съвместна между собственика и общината. По-строг контрол иска министърът, за да е ясен отговорникът. Мнението му е, че не трябва да се закрие бранша.

Всеки след това бягал от отговорност и държавата трябвало да чисти сметищата. На 5000 места не ми се чисти, изтъкна Емил Димитров.

За Емил Димитров България не била сметището на Европа

За Емил Димитров България не била сметището на Европа

Да се преизчисли таксата на ски зона Банско, призова настоящият екоминистър