Екоминистърът изрази желание пред премиера Бойко Борисов да бъде освободена от поста заместничка му Атанаска Николова. 

Ревизоро увери премиера, че водна криза няма да има. 

Министър Димитров докладва на министър-председателя ситуацията с водоснабдяването в Бургас и мерките, които ще се предприемат в следващите месеци, за да няма проблеми, ако сушата продължава. Целта е догодина земеделските производители да получат вода в равен обем, както тази година, когато дадохме вода на всички, а е трета сушава година, обясни екоминистърът. 

"100 млн. евро имаме по Плана за възстановяване за напоителните системи", изтъкна премиерът Борисов, като напомни, че средства и план за действие има. По думите му сега са най-подходящите месеци да се реабилитира тази част от системата, която ще позволи да се задържи водния обем от предстоящите зимни месеци.

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Ревизоро: Догодина ще има водна криза

Той прогнозира, че до 6 месеца Бургас ще е във водна криза

Премиерът посочи, че единственият му упрек към министър Димитров е, че не му е докладвал по темата още на правителственото заседание в сряда.

В рамките на срещата министърът на околната среда и водите Емил Димитров заяви пред премиера Борисов желание заместникът му в министерството Атанаска Николова да бъде освободена от поста и да бъдат назначени двама нови заместник-министри, които да отговарят съответно за водния ресурс на България и за отпадъците и екологията.

Министър-председателят Борисов заяви, че чака министър Димитров да направи предложения относно назначаването на заместниците си.

Нинова очаквала оставката на Ревизоро

Нинова очаквала оставката на Ревизоро

След доклада на екоминистъра, че догодина се очаква водна криза

По-рано днес от трубуната на Народното събрание здравният министър Костадин Ангелов заяви, че няма опасност от водна криза. 

Той обяви, че е разговарял с кмета на Бургас и той го е уверил, че няма такава опасност. Не зная кой какво твърди, подчерта министърът.

Валери Симеонов го посъветва да не се отклонява от отговорите на въпросите за парламентарния контрол. Става въпрос за здравето на хората, обясни Ангелов.

За Танева обвиненията на Ревизоро са неоснователни

За Танева обвиненията на Ревизоро са неоснователни

Нямало война между МЗХГ и МРРБ

Припомняме, че в пленарна зала екоминистърът съобщи, че очаква водна криза догодина, като подчерта, че до 6 месеца Бургас ще е във водна криза. 

След изказването му лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че е очаквала след изнесения доклад министърът на екологията да подаде оставка.

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ също излезе на трибуната и поиска оставката на правителството. Според него след думите на екоминистъра в зала трябвало да дойде лично премиерът и да подаде оставка пред депутатите.