Депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров - Ревизоро, който е бивш шеф на Агенция "Митници", се усъмни, че заради борбата с контрабандата в бюджета са влезли 3 млрд. лева повече от заложеното. 

Със сумата от 3 млрд. лв. се похвали самият премиер тази сутрин в интервю за Нова телевизия, като по думите му контрабандата на цигари била сведена до под 8 процента. 

Към тези 3 млрд. лв. мисля, че прибавят парите, които дойдоха от Европа. Не са чак 3 млрд. лв., но когато човек трябва да се похвали – нека да го направи“, коментира във Варна Ревизоро, цитиран от Дарик.

Той коментира и информациите в турски медии за български контрабандни цигари в южната ни съседка.

„Ако в България се окажат цигари, които са произведени във Франция, предназначени са за Турция и имат турски бандероли – Франция ли е виновна, нейните митнически служби ли са допуснали в България предназначени за друга държава цигари, френската контролна система ли не е упражнила контрол по границите и пазарите? Ако български цигари тръгват за Арабския свят и оттам се връщат в Турция през нейната южна граница – със същия успех можем да обвиним и Америка. Ако в България намерим нелегално „Марлборо“, означава ли, че Америка е виновна. За това, което се случва в Турция, България не може да е виновна. България официално е изнесла неща за някъде и ако някой после заради разлика в цените го е внесъл в Турция – къде тогава е турската контролна система. Проблемите, които са на турска територия, не са наши и не ни интересуват“, добави Димитров.