Ние не можем да управляваме с ГЕРБ, но не сме срещу тях. Нашата цел е да спрем отклоняването на публичните средства, да спрем модела. Успяхме да спрем някои кранчета и затова ни "ритнаха столчето", повечето са предадени на прокуратурата", заяви в Росен Костурков от "Продължаваме промяната" (ПП). Той отново подчерта в студиото на БНТ, че ПП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ.

Според него предишното правителство е било свалено от коалицията ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

"Ние седим твърдо в центъра, не разграничаваме електората на ляв и десен", допълни Росен Костурков и подчерта, че предизборната кампания е била насочена негативно само към един участник.

Той обаче призна, че по време на кампанията от неговата партия не са успели да покажат на хората какво точно са свършили и на това отдаде загубените 150 хиляди гласа. Той призна за проблеми с комуникацията, както вътре в коалицията, така и с гражданите.

Той припомни: "Наш коалиционен партньор се оказа "троянски кон". Имахме комуникационни проблеми помежду си в коалицията. ИТН никога не са искали да променят КПКОНПИ - четвърти парламент отказват да го направят. Бойко Рашков и в момента е с достатъчно капацитет да го оглави."

Той обаче уточни, че въобще не е сигурно, че ПП ще може да предлага кадрови назначения в новата си роля на опозиция.

Костурков отбеляза, че вече е установен контакт с Росен Плевнелиев и му е било казано, че няма за какво ПП да разговаря с ГЕРБ.

"Нашите лидери са се чули с президента Плевнелиев и са заявили, че няма какво да говорим на тази маса. Народът е решил ние да сме в опозиция. На този етап няма какво да си кажем с "Възраждане". Не знаем нищо за "Български възход". Надявам се да има правителство, това е национално отговорно", подчерта Росен Костурков като веднага заяви, че "Продължаваме промяната" ще подкрепят изпращането на военно-техническа помощ на Украйна.

ПП няма да влезе в коалиция за кражбата и да разговаря с Борисов
Обновена

ПП няма да влезе в коалиция за кражбата и да разговаря с Борисов

Но ще работят с всички партии по приемането на политики