Сглобката няма да пусне властта. Ще намерят начин да се разберат, заяви депутатът от БСП Румен Гечев пред БНР. "Ще намерят начин да разиграват сценарии на "Многострадална Геновева" и ще се съберат", коментира той.

По думите на социалиста, като се има предвид "външния фактор", няма как да се знае "какво ще нареди посолството". Според него обаче "няма да пламне любов" между управляващите. "В тази т.нар. сглобка те не се понасят едни други, не се търпят едни други", посочи Гечев.

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

Росен Желязков възмутен, че ПП-ДБ нарушават джентълменското споразумение

А подадената вчера оставка от Денков целяла да затапи овината от националното съвещание на ГЕРБ

Народният представител каза още, че случващото се в България не може да се преведе на никакъв език, а никоя прогноза не се базира на надеждни основи. "Не съм сигурен, че вървим към избори. Това правителство трябваше да си отиде и да не се прави ново от същите играчи. И двете страни измамиха своите избиратели по изключително циничен начин", изтъкна Румен Гечев. Той сравни управлението страната със самолет, в който първият и вторият пилот се боричкат и се търкалят в кабината. "Това мъчение трябва да се прекрати - тази борба на двамата пилоти в кабината и третия помощник", заяви депутатът.

ПП-ДБ чакат ГЕРБ без червени линии

ПП-ДБ чакат ГЕРБ без червени линии

Като се върнат Бойко Борисов и Мария Габриел в България

"Дебнат се на завоя", посочи той и допълни, че има дебнене, което е недостойно, неприемливо и опасно за държавата. "Този политически Квазимодо не е само в правителството, той е и в парламента. Резултатът е трагичен", смята социалистът.

Той каза още, че напрежение в БСП няма.

Асен Василев не очаква сериозни промени в състава на кабинета след ротацията

Асен Василев не очаква сериозни промени в състава на кабинета след ротацията

Няма време за дълги преговори между първите две политически формации

Пред БНТ депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев коментира, че България няма нужда от нови избори. Във връзка с острата реакция лидера на ГЕРБ Бойко Борисов начина на подаване на оставката на акад. Николай Денков от премиерския пост народният представител заяви: "Тази оставка беше свързана със споразумението за ротацията. На деветия месец акад. Денков трябваше да подаде оставка, което той и направи."

Той посочи, че оттук нататък се чака президентът Румен Радев да обяви графика за консултации и връчването на мандати за съставяне на правителство. "Не виждам какво може повече да се протака. Ако не можем да се разберем за 10 дни, няма да можем да се разберем и за 2 месеца", изтъкна Панев.

Атанасов убеден, че няма да има избори 2 в 1

Атанасов убеден, че няма да има избори 2 в 1

В края на седмицата трябва да започнат преговорите