Лидерът на партия АБВ Румен Петков се обяви за масирана битка за разделяне на партията ГЕРБ от държавата. Думите му идват след национално съвещание на формацията в Плевен. На него присъстваха представителите на централното ръководство и лидерите на областните структури.

По думите му налице е срастване на ГЕРБ с държавата, което е много близко до това отпреди 1989 година.

"Имаме институционално осигурен закупен масиран администриран вот. В ДФ "Земеделие", където те са над 2000, а в новосформираното звено БГ тол са наети също над 2000 служители. Никъде по света няма такова нещо - това са коли, офиси, безумни разходи, от които нищо не следва", заяви Петков.

По думите му сега се множат изнесените звена на държавната администрация. Това е начин гласоподаватели да се държат във вид зависимост и респективно - възможност за влияние. Всичко това е резултат от срастване на партията с държавата, категоричен е Петков. 

Около 200 млн. лв. ще струва изработването на тол системата, смята Петър Мутафчиев

Около 200 млн. лв. ще струва изработването на тол системата, смята Петър Мутафчиев

Авторите на системата за тол такса - б.р. нямат данни за транзита през България

Припомняме, преди дни министърът на туризма Николина Ангелкова обяви, че през лятото ще има изнесени приемни на нейното ведомство на морето.

На това заседание стана ясно, че АБВ ще се кандидатира самостоятелно на местните избори в Плевен. Областният лидер на партията Цветан Антов обяви, че те ще има свой кандидат за кмет и пълна листа с кандидати за общински съветници в община Плевен. В по-голямата част от общините на Плевенска Област вече е ясен форматът за явяване на местния вот.

Според зам.-председателя на партията Владимир Маринов АБВ е в готовност в пет области да предложи своите кандидати на местния вот. Той подчерта, че всеки регион е специфичен и важното за партията е да работи по места с хора, с които споделя еднакви ценности и такива, които да дадат нов импулс на общините.