Журналисти видяха бившия министър на вътрешните работи да излиза от сградата на президентството.

От прессекратариата на държавния глава потвърдиха за проведен разговор между Румен Петков и Първанов, но с уточнението, че това не е била официална среща.

Засега подробности не се съобщават, а от прессекретариата посочиха, че допълнително ще информират за темите на разговора.

Припомняме, вчера се очакваше Петков да бъде разпитан в националното следствие, а прокурорите Роман Василев и Николай Кокинов "обещаха" някаква развръзка.

Румен Петков съди германски журналист
                    Още...

Впоследствие он Дондуков 2 разпространиха информация, че президентът Георги Първанов е приел посланик Робърт Гелбард, бивш помощник - държавен секретар на САЩ по въпросите на международния наркотрафик и специален пратеник на американския президент за Балканите, и Брайън Майкъл Дженкинс, старши съветник на президента на Ранд Корпорейшън, експерт по проблемите на международния тероризъм и вътрешната сигурност.

Гелбард и Дженкинс са в България по повод предстоящото учредяване на Международен институт за сигурност и сътрудничество.
Институтът ще бъде неправителствена организация, което ще работи за укрепване на международната и регионална сигурност.

В хода на разговорите, в които явно е участвал и Румен Петков, са били обменени мнения по обстановката в Ирак, Афганистан и Черноморско-Каспийския регион в навечерието на президентските избори в САЩ.

Малко по-късно премиерът Станишев коментира информациите, че Румен Петков е искал оставката му като лидер на БСП.

Пред журналисти премиерът посочи, че не е видял Петков да казва това, а е било написано в българските медии.
По думите на Станишев Румен Петков „не е заставал зад такива думи".

Във връзка с предконгресното говорене Станишев изрази очакванията си предстоящият през ноември 47-конгрес на партията да бъде конгрес на консолидация на българските социалисти.

Тези, които очакват да има нощи на дългите ножове, да влизаме във вътрешни схватки - няма да го дочакат, заяви Станишев, убеден, че тази негова прогноза ще бъде оправдана и от решенията на конгреса на 22-23 ноември.