Евродокладът отчита провалът на съдебната реформа, стартирала през 2015-2016. Тази позиция изрази пред медиите лидерът на АБВ Румен Петков.

Разделянето на квотите във ВСС е най-голямото престъпление към съдебната система според него. С тогавашните подмени се овластява главният прокурор. Това трябва да бъде час по-скоро да бъде променено, убеден е Петков.

За борбата с корупцията лидерът на АБВ изтъкна, че ресорният закон от 2018 е променян 11 пъти. Проблемите идват не от закона, а от неговото неспазване. За последните години НПК и НК са променяни над 150 години. Борбата с корупцията няма как пред очите на обществото да бъде ефективна, когато системно променяме институции и пишем закони, отчете Румен Петков. Резултатът е катастрофален според него.

АБВ: Докато Борисов си пълни чекмеджето, мигранти заливат страната

АБВ: Докато Борисов си пълни чекмеджето, мигранти заливат страната

Националната сигурност не била ангажимент на премиера

За провала в борбата с корупцията АБВ обвинява Бойко Борисов, а за съдебната реформа - Христо Иванов.

Доналд Туск е срам за Европа, категоричен бе Петков. Със срещата си с Бойко Борисов той легитимирал чекмеджетата с пари. Явно той имал повече чекмеджета. Европа не може да ни решава проблемите, смята лидерът на АБВ. Вебер и Туск са загубили елементарното чувство за човещина, те легитимират корупцията в най-уродливата й форма, според него.

Протестът трябва да продължи, отсече Румен Петков. Призивът му към хората е :"На площада". Нашият мишок, както той определи премиера Бойко Борисов, не отишъл да защити страната ни.

За преименуването на 24 май Пламена Заячка смята, че то демонстрира провинциализма на парламента. Променяме и подменяме история с промени в Кодекса на труда, изтъкна тя. Това е предложение на малцинството, това е парвенющина и простащина, според нея. Игнорира се и становището на учените. Това е предложение е евтин ПиАр за АБВ. С това предложение ни продават и писмеността с любезното съдействие на ГЕРБ, смята Заячка.

Румен Петков съветва Борисов: да си изчисти спалнята и да си измие очите

Румен Петков съветва Борисов: да си изчисти спалнята и да си измие очите

От АБВ са недоволни от манипулациите с коронавируса