Президентът Румен Радев е информирал правителството за намерението си да смени шефа на Националната служба за охрана Ангел Антонов. Държавният глава искал да назначи на поста сегашния зам.-шеф на полицията с ресор "Охранителна полиция" Тодор Гребенаров. Според Закона за НСО президентът назначава шефа на службата след съгласуване с кабинета, пише в. "Дума".

Президентът не бил доволен от управлението и кадровата политика на Антонов, имало оплаквания срещу него и от лица, които ползват услугите на НСО. Сред охранителите на властта също вече се носела информацията, че началникът им ще бъде сменен.

Засега обаче няма коментар по въпроса нито от президентската институция, нито от страна на шефа на НСО. Вътрешният министър Валентин Радев не отрече информацията, в телевизионно интервю той витиевато каза: "Това е в кръга на нещата, няма интрига. Това е работа на президента".

Ангел Антонов бе назначен за началник на НСО от предишния президент Росен Плевнелиев през май 2014 г. по предложение на правителството на Пламен Орешарски. Преди това дипломираният икономист е бил шеф на националната полиция, а в МВР работи от 1993 г. Още при назначаването му тръгна слухът, че Антонов е изключително близък с депутата от ДПС Делян Пеевски. Смятан е за близък и до ГЕРБ, още повече, че второто правителство на Борисов не го уволни.