Започна тържествената церемония по полагането на клетва на новоизбрания президент Румен Радев. Пленарната зала е пълна с официални лица и гости. Председателят на парламента Цецка Цачева откри пленарното заседание.

Цецка Цачева се обърна към президента и вицепрезидента, министър-председателят в оставка и министри в оставка и откри пленарното заседание с точка първа от дневния ред полагане на клетва на новоизбраните президент и вицепрезидент Радев и Йотова. С бурни аплодисменти депутати и гости приветстваха новоизбраните президент и вицепрезидент.

Председателят на парламента Цецка Цачева прочете решението на ЦИК, с което се обявява за избран за президент Румен Радев и за вицепрезидент Илияна Йотова.

Местан обиден, че Радев не поздравил всички духовни водачи

Местан обиден, че Радев не поздравил всички духовни водачи

Този факт го е притеснил

Румен Радев застана на трибуната за полагането на клетва. След като произнесе клетвените думи: "Заклевам се в името на Р България да спазвам Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководя от интересите на народа", председателят на парламента честити на президента Румен Радев.

Клетва положи и вицепрезидентът Илияна Йотова. След полагането на клетвата пред в присъствието на патриарх Неофит, прозвучаха химните на Република България и на ЕС.