Държавният глава Румен Радев свиква консултативна среща, на която ще бъдат обсъдени рисковете и заплахите пред националната сигурност в резултат на актуалните конфликти и мерки за тяхното минимизиране. Срещата ще се състои в президентската институция от 18.00 ч. утре- 11 октомври.

Тема на срещата ще бъде и необходимостта от технологично обновяване на структурите от системата за защита на националната сигурност.

За участие в консултативната среща са поканени председателят на Народното събрание, министър-председателят, заместник министър-председателят, министърът на отбраната, началникът на отбраната, министърът на вътрешните работи, главният секретар на Министерство на вътрешните работи, председателят на Държавна агенция "Национална сигурност", председателят на Държавна агенция "Разузнаване" и директорът на Служба "Военно разузнаване".

Припомняме, вчера президентът Румен Радев обясни, че няма пряка заплаха за националната сигурност заради войната в Израел, но ако това се промени, ще свика КСНС. Утрешната среща е предвидена под друг формат.

Втората война наблизо ще разбуди ли КСНС?

Втората война наблизо ще разбуди ли КСНС?

Последният КСНС се проведе на 15 февруари 2022 г.